Familieopstellingsochtend

Wat is een familieopstelling?

Een familieopstelling is een methode om meer inzicht te krijgen in onderlinge relaties. Het brengt in kaart wat jouw rol is in een systeem - in dit geval jouw familie - waarin je je bevindt. Je ontdekt hoe jij en anderen in het systeem elkaar beïnvloeden en met elkaar communiceren en leert patronen te herkennen. Het helpt om een probleem in je leven op te lossen of om een vraag te beantwoorden.  

Loop jij bijvoorbeeld vaak tegen problemen aan? Of kan je met bepaalde mensen niet goed opschieten? Misschien ben je te afhankelijk van iemand, of is iemand te afhankelijk van jou. Een familieopstelling helpt jou te zien waar je vastloopt of juist schittert.

Er is gekozen voor een opstellingsochtend bij Orion begeleid door Miek vandenberk

De deelnemers door wie de familieopstelling aangevraagd wordt zij formuleren hun vraag waar zij helderheid over willen krijgen.  Daarna wordt de familiestamboom van de aanvrager visueel uitgetekend door de begeleider. Representanten worden vervolgens door de aanvragers uitgekozen en gevraagd om de rol van een bepaald familielid te vertegenwoordigen. Deze worden op gevoel opgesteld in de ruimte. 

De begeleider geeft eenvoudige instructies en stelt de deelnemers vragen. Hierdoor wordt duidelijk hoe iedereen met elkaar verbonden is en worden verwachtingen en gevoelens hardop uitgesproken. Je ziet mogelijkheden, voelt hoe dingen anders kunnen en je leert jezelf beter en dieper kennen.  

Ook als representant kan je veel bijleren over jezelf, je zal merken dat je niet voor niets juist die bepaalde rol voorgesteld krijgt. 

Deze opstellingen worden niet tegelijk gedaan, maar op elkaar aansluitend. Het kan dus gebeuren dat je naast "aanvrager" ook als "representant" wordt gevraagd. 

De opstellingen vinden plaats op een zaterdag voormiddag van 09.00 u - 12.00/12.30 uur.

Kosten aanvrager voor de ganze ochtend: € 70,00 
Kosten representant voor de ganze ochtend: € 30,00

Locatie : Centrum Orion. Lepelstraat 200, 3920 Lommel

  Schrijf je nu in voor de familieopstelling als aanvrager:

  "Familieopstellings-ochtend als aanvrager"

   Schrijf je nu in voor de familieopstelling als representant:

   "Familieopstellings-ochtend als representant"

   Wanneer:

   Diverse losse data

   Zaterdag voormiddagen: 

   10 juni, 23 sept, 18 nov

   Telkens van 09.00 tot 12.00/12.30 uur

   Locatie:

   Centrum Orion - Lepelstraat 200 - 3920 Lommel

   Prijs:

   Aanvrager € 70,00 incl.btw Vertegenwoordiger € 30,00 incl.btw