De Libellenbron menu

Over - Penta Western Stables

Ik ben Judith Croonen van Penta Western Stables 46 jaar, gehuwd en heb 1 zoon.

Sinds mijn jeugd ben ik al gebeten door de paardenmicrobe. Heb gereden op een ponyclub en heb met liefde voor de dieren vergroot door een opleiding te gaan volgen bij een paardenhouwerij. Ik was toen 15 jaar en werd echt in de harde wereld van de paardenmensen gegooid. Het was hard werken, 7 dagen op 7, maar dat had ik er zeker voor over, want ooit zou ik mijn eigen stal hebben.

Na mijn opleiding ben ik op verschillende stallen gaan werken om zo nog meer kennis op te doen. In die tijd leerde ik mijn echtgenoot kennen, die helemaal niets met paarden had maar mij wel in alle keuzes steunde.

Western rijden

Mijn liefde voor het western rijden begon in 2001 toen ik in Nederland gedurende 3 jaar voor een westernstal ging werken. Hun faillissement weerhield mij niet en ging zelf lesgeven op een kleinschalige manege. Na veel ups en downs kwam er de mogelijkheid om stallen te huren bij een kennis en zo ontstond Penta Western stables.

Waar staat Penta voor?

De naam Penta is voortgekomen uit mijn jeugd. Ik had een enorme liefde voor kruiden en energie, voor de natuurelementen ( water, vuur, aarde, lucht). Een pentagram met de natuurelementen. Na 4 jaar, kregen we de prachtige gelegenheid om de huidige locatie te huren en om ons doel te verwezenlijken.

Het bouwen van onze eigen stal

De kinderen laten kennismaken met “het” paard en de rust kunnen vinden bij zulke imposante edele dieren. We willen onze liefde en kennis met andere delen en aanbieden aan éénieder die dit wil leren, van verzorgen tot het willen rijden, aan oud en jong, groot en klein. Gewenningslesjes voor de allerkleinste (5j) tot de gevorderde lessen voor jong en oud.

Samenwerking met De Libellenbron

Op deze manier kwam ik in contact met de Libellenbron en na een aangenaam gesprek, hebben we de handen in elkaar geslagen om hier een mogelijkheid voor te creëren en ons aanbod voor iedereen die dat wil, beschikbaar te maken.

Bekijk hier de activiteiten van Penta Western Stables